Maandkalenders

Ja hoor, we hebben weer onze veel gebruikte maandkalender voor jaargang 2024 online gezet. Je merkt dat de zomer toch op zijn einde komt en dat we de laatste maanden van 2023 in gaan.

Wat is het eigenlijk?

Een maandkalender is een handige weergave van de dagen van een maand, meestal georganiseerd in de vorm van een tabel met kolommen voor de dagen van de week (zoals maandag, dinsdag, etc). En natuurlijk rijen voor de verschillende weken van de maand, de weeknummers. Vaak tonen maandkalenders alle maanden van het jaar, dus van januari tot en met december.

Maandkalenders worden gebruikt om belangrijke datums, afspraken, taken en evenementen te plannen en bij te houden. Ze zijn echt super handig om een overzicht te hebben van wat er in een maand gebeurt. Zeker als een jaaroverzicht hebt is dat best makkelijk, denk alleen al aan onze feestdagen die op verschillende data vallen (bijvoorbeeld Pinksteren of Pasen).

Maandkalenders kun je zowel fysiek, dus uitgeprint op je koelkast opgehangen, als digitaal gebruiken. De maandkalenders van ons, die is met behulp van software (Excel) gemaakt. Je zou dit ook met een van de Google online tools kunnen doen wat je maar wilt. Het fijne van de digitale versie is dat je de kalender helemaal kunt aanpassen naar jouw smaak.

Hoogste jaartal

Grappige weetje is dat de Hebreeuwse kalender(s) het hoogste jaartal hebben. Het jaar 2023 is gelijk aan 5.784. De joodse jaartelling begint volgens hun zeggen bij de schepping, die volgens de joden in 3761 v. Chr. plaatsvond. Lijkt ons wel lastig plannen hoor šŸ˜‰ Deze kalender hebben we (nog niet) beschikbaar als download. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_kalender

Volgens de Moslims is het jaartal anders. Daar tellen ze vanaf 622, we leven dus in 1445. Dat is best bijzonder als je erover nadenkt. Waar je woont, of wat je geloof is kan een andere kalender betekenen.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitisch_Nieuwjaar

Jaargangen

Wij zijn in 2017 begonnen met het beschikbaar stellen van de gratis download versie van de kalenders. Inmiddels zijn er dus heel wat jaargangen te downloaden via onze website.

Zolang we er plezier in hebben blijven wij dat doen. En zo lang jij ze gebruikt heeft het ook een nut. Denk je nou van “ik wil dit of dat anders of meer”. Reageer dan hieronder, wij nemen reacties serieus.

Onze maandkalender jaargangen gratis te downloaden

Plaats een reactie